Maas Geesteranus
Familievereniging

Zoeken

Taal weergave

Login Formulier

Enkel familieleden en aanverwanten krijgen toegang tot de afgeschermde informatie.

Erna MG (1925-2014) - levensverhaal

Portret Erna MG (1925-2014)Erna MG (1925-2014) werd op 22 april 1925 in Delft geboren als tweede kind van Pieter MG (1896-1971) en Sigrid Hondius (1899-1988).

Erna behaalde in 1944 het diploma Gymnasium B. Ze volgde de opleiding Kinderverzorging en Opvoeding en was daarna een paar jaar werkzaam in Nederland, Frankrijk, Engeland en Zweden, onder meer als observatrice voor kinderpsychiaters. Zij stuurde daarnaast heilgymnastiek, massage en fysiotherapie. Zij werkte als fysiotherapeute in ziekenhuizen en in haar eigen praktijk. Ze bestudeerde acupunctuur en meridiaantherapie en schreef enkele kleine publicaties.

Erna overleed op 11 maart 2014 in Bilthoven.

De bestuur van de familievereniging MG stuurde onderstaand bericht aan de familieleden:
Zojuist ontvingen wij het trieste bericht van het plotselinge overlijden van Erna Maas Geesteranus (1925 - 2014). Erna was zeer kort geleden naar een nieuwe woning in Bilthoven (waar zij al heel lang woonde) verhuisd en is daar als gevolg van een 'uitval' gevallen en aan de gevolgen daarvan overleden. De laatste keer dat velen van ons haar hebben ontmoet was tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Amersfoort. 'Erna wordt niet ouder' spraken wij onder elkaar en tegenover haar uit. En zo was het ook. Al jaren een vaste en lange tijd zeer actieve 'waarde' in de familie. Slechts bij hoge uitzondering was zij afwezig tijdens de bijeenkomsten. Lange tijd heeft zij zich bijzonder ingespannen voor de Familievereniging en - geschiedenis door zeer adequaat alle 'persoonsinformatie' te verzamelen en deze om te zetten in de befaamde en steeds maar uitdijende stamboom. Ze had wel moeite met de intrede van het digitale tijdperk, ook op dit gebied en heeft nog lange tijd, en wellicht tot op de dag van vandaag, haar schaduwarchief bijgehouden. Erna was dan ook met ere erelid van onze Familievereniging.
Wij zullen haar ons herinneren als een altijd actieve, betrokken tante (want tante was ze inmiddels voor ons allemaal, behalve dan voor enkele generatiegenoten), die een pittige discussie over actuele onderwerpen niet schuwde en zich in haar standpunten altijd vasthoudend toonde. We zullen haar erg missen!